En skole til eleverne – Ikke en elev til skolen.

Det er lykkes os at nedbringe frafaldet på et skoleår fra 25% til under 5%. En af årsagerne er, at vi har fokus på at skabe den gode fortælling.

 – Eleverne kommer med en historie om, at de ikke kan lære. Vi fortæller dem, at alle kan lære, og at alle kan lære, at de kan lære. I stedet for at eleven skal passe til skolen, prøvede vi at lave en skole, der passede til eleven, lyder det fra forstander Jacob Thorning i TV2 Østjyllands indslag.

I indslaget møder du vores elever Thomas Lassen og Sofie Christine Thomsen, der begge havde travlt i køkkenet. De oplevede begge en hård tid i folkeskolen, men nu fortæller de, at de har fået det bedre, fået venner og igen er blevet glade for at lære.

– De får tingene i hænderne, og så kommer sådan noget som matematikken som en naturlig del. De kan lære frit. Vi har en stor vejledningsindsats, så når de forlader os, ved de, hvad de skal bagefter, fortæller Jacob Thorning til TV2 Østjylland.

Det handler nemlig også i høj grad om trivsel. Der er nogle af vores elever, der kommer med nogle ting i bagagen, som måske ikke har været så rare. På Gødvad Efterskole oplever de, at der er plads til alle. Det handler om, at alle er forskellige, at der er plads til alle, om gode relationer og at alle skal møde sejre.

Se TV2 Østjyllands indslag her, hvor du også kan møde en far til en tidligere elev, der fortæller om det nye og meget stærkere fundament, hans datter fik efter et ophold på Gødvad Efterskole.

 

 

I Efterskoleforeningens Blad fra februar 2019 kan du læse mere om vores reducering af frafaldet  fra 25% til under 5%.

 

 

Men TV og læsestof er ikke nok – Kom og besøg os, og oplev det hele selv!

Du er altid mere end velkommen til at besøge os, se stedet og høre meget mere om vores skole, hvordan vi underviser, og hvordan vi kan hjælpe dig og dit barn til at lære, at de kan lære.

 

Besøg os